U Trakošćanu otvorena izložba mariborskih umjetnika Ispis
Autor Tomislav Matošin   
Ponedjeljak, 08 Studeni 2010
Dvor Trakošćan, Hrvatsko-slovensko društvo prijateljstva općine Bednja i društvo likovnih umjetnika Maribor organiziralo je izložbu slika članica i članova Društva likovnih umjetnika Maribor. Čast otvoriti zajedničku izložbu umjetnika iz Maribora imao je glavni tajnik Koordinacije hrvatskih društva prijateljstva, Andrija Karafilipović koji je ujedno u v.d. predsjednika Hrvatsko-slovenskog društva prijateljstva Zagreb.

Izložba četrdesetak mariborskih umjetnika u Trakošćanu rezultat je dobre suradnje Hrvatsko-slovenskog društva prijateljstva općine Bednje i Muzejske ustanove Dvor Trakošćan s Društvom likovnih umjetnika Maribora, a velik odaziv izložbi znak je da su umjetnici prepoznali Trakošćan kao vrijednu izložbenu destinaciju. To je zajednička poruka koju su s otvaranja izložbe u trakošćanskoj Galeriji uputili ravnatelj Dvora Adam Pintarić, predsjednik Hrvatsko-slovenskog društva prijateljstva Mirko Bistrović, predsjednik Saveza društava slovenskih likovnih umjetnika Peter Vernik i voditeljica kulturnih djelatnosti Irena Gajser.

Svi zainteresirani izložbu mariborskih umjetnika mogu posjetiti do 30. studenog do kada će izložba biti postavljena u trakošćanskoj Galeriji.