Kineska naivna umjetnost u Primoštenu Ispis
Autor Tomislav Matošin   
Subota, 06 Studeni 2010

Rezultat je to suradnje Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva i Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva za gospodarsku, prosvjetno-kulturnu i znanstvenu suradnju te suradnje s veleposlanstvom NR Kine u Zagrebu kao i s Udrugom kineskih društava prijateljstva sa svijetom koja djeluje u okviru Ministarstva vanjskih poslova NR Kine. Izložbu su otvorili narodni izaslanik i veleposlanik. te predsjednik i utemeljitelj hrvatsko-kineskih društava prijateljstva u Hrvatskoj Andrija Karafilipović, inače glavni tajnik Koordinacije HDP i načelnik Općine Primošten Stipe Petrina.

Inicijativu za ovakve susrete u kulturi i gospodarstvu dao je, još prije nekoliko godina, nekadašnji predsjednik uprave Hotelijersko-turističkog poduzeća Primošten, dr. Tomislav Matošin, kada je u Primoštenu boravila velika delegacija društava prijateljstva iz NR Kine.

Izložba se iz Primoštena seli u Šibenik, kojeg ćesredinom mjeseca, posjetiti nedavno pristigli veleposlanik NR Kine u Republici Hrvatskoj Nj. e. Shen Zhifei u pratnji inicijatora ovakvih susreta diljem države, gospodina Andrije Karafilipovića. Tom prigodom, veleposlanik NR Kine Shen Zhifei i Andrija Karafilipović susrest će se s gradonačelnikom Šibenika dr. Antom Županovićem i njegovim suradnicima za kulturu, gospodarstvo i turizam te porazgovarati o mogućnosti poboljšanja kulturno-gospodarskih odnosa te jačanju turističke ponude Grada Šibenika i županije u NR Kini.